L'alcalde de Pont de Bar (Lleida), Francesc Jordana (CiU), és un dels detinguts, amb la seva dona i el seu fill, en una operació de la Guàrdia Civil del passat 20 de febrer contra una suposada xarxa dedicada al contraban de tabac, van informar a Efe fonts de la investigació.

Jordana, a qui el jutge de la Seu d'Urgell va deixar dimarts en llibertat amb càrrecs, va ser arrestat el passat 20 de febrer en el marc de l'operació Sangla, en la qual la ?Guàrdia Civil va detenir en total cinc membres d'una xarxa dedicada suposadament al contraban, en la qual van intervenir 53.563 paquets de tabac -valorats en 223.184 euros-, així com 520 grams de marihuana i 21,75 grams de cocaïna.

La Guàrdia Civil va deixar els detinguts en llibertat el mateix dia de l'arrest, en espera de ser citats pel titular del jutjat d'instrucció número 1 de la Seu d'Urgell, on van comparèixer finalment ahir, segons les fonts consultades. El jutge va acordar dimarts deixar en llibertat Jordana i la seva dona i va ordenar l'ingrés a presó preventiva sense fiança tant per al fill com per a un altre dels arrestats, acusats tots ells dels delictes de contraban de tabac i pertinença a grup criminal. La investigació es va iniciar després que un control de la Guàrdia Civil va detectar el passat 20 de febrer a la C-14 una autocaravana, que va intentar fugir quan els agents li van donar l'alto, en sospitar de la seva conducta perquè anava precedit per un cotxe que van creure que feia les tasques de vigilància.Després d'una persecució en la qual van intervenir diverses patrulles de la Guàrdia Civil, els agents van aconseguir interceptar l'autocaravana, a l'interior de la qual van localitzar, ocults entre armaris i buits naturals, 49.038 paquets de tabac de contraban de diverses marques, per això es va procedir a la detenció del conductor.

Armes i drogues

Els agents van detenir posteriorment quatre suposats membres més de l'organització dedicada al contraban, entre ells l'alcalde de Pont de Bar, una petita localitat amb prou feines de 175 habitants, així com la seva dona i el seu fill.

En l'operació es va registrar un habitatge, una granja i un recinte rústics, situats a l'alt Urgell, on es van localitzar 4.525 paquets de tabac de contraban, 6.820 euros en metàl·lic, dues armes llargues de caça, matrícules falses, 520 grams de marihuana, 21,75 grams de cocaïna.