El que va ser cap de llista de Junts pel Sí per Tarragona, Germà Bel, es planteja dimitir com a membre de la direcció del grup parlamentari en discrepar sobre la manera com s'organitza i la presència en les seves reunions de representants de CDC i ERC que no són diputats, així com de membres del Govern.

La possibilitat que Germà Bel renunciï a estar en la direcció del grup parlamentari, que va ser donada a conèixer ahir pel diari digital El Nacional.cat, va ser confirmada per fonts de JxSí que, això no obstant, van precisar que encara no s'ha materialitzat formalment i que hi ha pendent una reunió amb ell en la qual la resta de dirigents tractaran de convèncer-lo perquè la reconsideri.

La renúncia de Bel va ser posada ja a sobre de la taula del grup parlamentari dilluns passat, i el diputat i cap de llista per Tarragona va esgrimir «desacords en la forma com s'organitza» però també motius de fons. Bel rebutja que en les reunions del grup parlamentari de JxSí hi participin membres dels partits que integren la coalició (CDC i ERC, fonamentalment) que no són diputats, i que fins i tot hi estiguin presents membres del Govern.

El diputat i cap de llista per Girona, Lluís Llach, va resumir la situació a Catalunya Ràdio: «Bel ha expressat més d'una vegada que li costa adaptar-se a la forma com funcionem perquè ve d'una altra tradició política» (PSC), «però ja miraré d'impedir que se'n vagi, la seva mirada la trobo molt necessària, és una visió que ens enriqueix, i prescindir-ne a mi em disgustaria». Al costat de Llach intentaran convèncer Bel perquè reconsideri la seva renúncia el «nucli dur» del grup de JxSí, integrat pel president -Jordi Turull-, la portaveu -Marta Rovira-, i els caps de llista territorials.