La direcció de JxSí plantejarà al grup parlamentari crear un nou òrgan de direcció que estigui només format per diputats, sense tècnics, membres dels partits o del Govern. Així es va resoldre la crisi generada arran de la queixa del diputat independent i cap de llista per Tarragona, Germà Bel, que va presentar la seva renúncia molest amb l'actual funcionament del nucli dur del grup.

La situació es va reconduir en una reunió entre el mateix Bel, Jordi Turull, Marta Rovira, i els candidats per Lleida i Girona, Josep Maria Forné i Lluís Llach. El ple de 62 diputats haurà de votar aquesta reformulació de l'òrgan de direcció.

Pel que fa a la seva composició, Bel va indicar que no li correspon a ell decidir-ho, però ha assegurat que ell està disposat a formar-ne part si li ho demanen. Tant Bel com Llach i Forné integraran aquest nou òrgan, van explicar a l'ACN fonts de la direcció. En declaracions als periodistes, Bel va considerar que el grup parlamentari va funcionar «notablement bé» durant la tardor però després de la presa de possessió del nou Govern, la situació va canviar. A parer seu, a l'òrgan directiu se li va demanar massa, perquè havia de prendre decisions parlamentàries, coordinar-se amb el Govern i també amb els partits. «Es barrejaven massa espais institucionals», va concloure.

Després que ell presentés dilluns la seva renúncia molest per aquest situació, es va celebrar una trobada per reconduir la situació amb Marta Rovira, Jordi Turull i els caps de llista per Girona, Tarragona i Lleida, tenint en compte que el de Barcelona és conseller i «no té sentit institucional que participi en instàncies de direcció del grup», va apuntar el mateix Bel. La conclusió de la trobada va ser proposar un nou òrgan directiu només format per diputats.