L'Audiència de Barcelona confirma la llibertat provisional per al pederasta Joaquín Benítez

El tribunal afegeix a les mesures cautelars la prohibició d'apropar-se i comunicar-se amb quatre denunciants

15.03.2016 | 14:15

La secció desena de l'Audiència de Barcelona ha confirmat la llibertat provisional que el jutjat d'instrucció número 6 de Barcelona va acordar per a l'exprofessor dels Maristes Sants-Les Corts Joaquín Benítez, acusat d'abusos sexuals a menors. D'aquesta manera, descarta decretar presó provisional per al pederasta confés com demanava un recurs de l'acusació. En una interlocutòria, l'Audiència considera que les mesures cautelars que va imposar el jutjat "satisfan raonablement la neutralització del risc de fuga". Tot i això, afegeix a aquestes mesures cautelars la prohibició d'apropar-se i comunicar-se amb quatre denunciants. El jutjat investiga 16 denúncies presentades contra Benítez.

El 6 de febrer passat i després de prendre declaració a Benítez, el titular del jutjat d'instrucció número 6 de Barcelona va decretar llibertat provisional per a l'exprofressor dels Maristes Sants-Les Corts, així com l'adopció de diferents mesures cautelars: prohibició de sortida del territori de l'estat, lliurament del passaport, compareixença mensual als jutjats i prohibició de l'exercici de determinades activitats. Contra aquesta interlocutòria es va presentar un recurs d'apel·lació a l'Audiència de Barcelona en considerar que aquestes mesures eren insuficients i demanant la presó provisional per a Benítez.

L'Audiència de Barcelona desestima el recurs i confirma la interlocutòria del jutjat d'instrucció, tot i que afegeix una altra mesura cautelar. En concret, prohibeix a Benítez aproximar-se a menys de 300 metres d'on es trobin quatre dels denunciants ni comunicar-se amb ells.

El tribunal considera que les mesures preses neutralitzen el risc de fuga i "blinden de forma adequada la possibilitat de reiteració delictiva". Els magistrats destaquen la "facilitat de localització" de l'investigat; el seu contacte amb la seu judicial previ a la primera compareixença; l'absència de vincles familiars a l'estranger, de béns o recursos econòmics que li facilitessin poder-s'hi establir, i el compliment "indefectible" de les presentacions setmanals decretades pel jutjat d'instància. A més, els magistrats tenen en compte que Benítez conviu amb "un familiar discapacitat que depèn assistencialment, en major o menor grau" de les seves atencions.

L'Audiència de Barcelona interpreta l'afirmació feta per Benítez en una entrevista a 'El Periódico' que intentaria estar "il·localitzable" a la seva voluntat d'allunyar-se dels mitjans de comunicació i no de marxar a l'estranger.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema