El jutjat d'instrucció número 2 del Vendrell va obrir diligències arran de la mort d'un home de 39 anys a Cunit, ahir mentre era detingut pels Mossos d'Esquadra i la policia local. Segons va informar el TSJC, el jutjat va prendre declaració ahir a un familiar en qualitat de perjudicat i, pel moment, no va acordar la pràctica de cap més diligència. El jutge està a l'espera de rebre el resultat de l'autòpsia per avançar en la instrucció i, en aquests moments inicials, no hi ha ningú citat a declarar en qualitat d'investigat.

L'intendent portaveu dels Mossos d'Esquadra, Xavier Porcuna, va assegurar que només cinc agents van arribar a tenir contacte físic amb l'home que va morir aquest dilluns a Cunit durant la detenció. D'aquests cinc, dos eren de la Policia Local i els altres tres, dels Mossos d'Esquadra. Durant la detenció, hi havia tres agents més dels Mossos a la zona amb «la funció de garantir la seguretat de l'entorn», però que «no van entrar en contacte físic ni van participar en la realització material de la detenció», va subratllar Porcuna en una atenció als mitjans de comunicació aquest dimarts. L'intendent portaveu va destacar que les primeres informacions dels testimonis coincideixen «plenament» amb el relat dels agents que hi van intervenir.

Segons Porcuna, «no hi ha cap divergència» en aquests moments entre les informacions dels testimonis a qui s'ha pres declaració i les versions dels agents que van intervenir en la detenció. L'home, de 39 anys, va morir després de patir una aturada cardiorespiratòria, segons els Mossos.

Els fets es van produir quan l'intentaven detenir aquest dilluns cap a dos quarts de dotze del migdia a l'avinguda Barcelona de Cunit. Porcuna va explicar que una patrulla de la Policia Local va identificar l'home, amb una ordre de detenció vigent d'un jutjat d'Osca, i va decidir demanar suport als Mossos per practicar la intervenció perquè els constava que «en altres ocasions havia demostrat una resistència molt elevada i una alta agressivitat» a la policia.

L'home tenia una cinquantena d'antecedents policials, segons els Mossos. L'intendent no va voler entrar en més detalls sobre com haurien succeït els fets, ja que hi ha una investigació judicial que es troba sota secret d'actuacions i una altra d'interna de la Direcció General de la Policia per aclarir les circumstàncies exactes de la mort de l'home.