El jutjat número 3 de Reus pren declaració aquests dies als 47 metges investigats de l'anomenat cas Traiber. El jutge investiga si els metges van rebre comissions a canvi de col·locar pròtesis de maluc, genoll i columna d'aquesta marca, fins i tot sabent que estaven caducades o en mal estat.

Fonts judicials van informar que un dels doctors investigats va declarar al jutge que cobrava de Traiber per permetre que enginyers de la marca i metges d'altres països assistissin a operacions als quiròfans de l'hospital de Sant Joan de Reus.

L'objectiu era millorar la tècnica i l'instrumental de col·locació de les pròtesis i per aquests treballs d'assessoria, que es realitzaven sense contracte, el doctor investigat rebia un xec del cap de servei de traumatologia de l'hospital de Sant Joan. Aquests diners, que segons l'investigat també rebien altres doctors amb coneixement de la direcció del centre, els declarava a Hisenda amb la corresponent retenció de l'IRPF i per això pensava que era totalment legal.

El metge va sostindre davant del jutge que les pròtesis de Traiber tenen el mateix marge d'error que altres marques (entre el 6 i el 9%), que ell mai va veure cap irregularitat en aquests implants i que si les hagués vist, no les hagués col·locat. Fins i tot va relatar que va col·locar una pròtesi al seu propi pare fa uns anys enrere.