Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per analitzar les burles d'uns seguidors de l'Arsenal a un captaire a la plaça Reial de Barcelona, davant el qual van simular entre mofes que feien una col·lecta per a entregar-se-la.

Segons fonts policials, agents dels Mossos d'Esquadra estan analitzant les imatges, que circulen per les xarxes socials, per elaborar un informe que remetran al Fiscal d'Odi i Discriminació, amb l'objectiu que pugui fer una valoració dels fets.

En el vídeo s'aprecien diversos seguidors de l'Arsenal bevent, cantant i ballant a les terrasses de la plaça Reial i com alguns d'ells simulen entre rialles recollir una col·lecta de diners en una gorra de color vermell per entregar-se-la a l'indigent.

Aquestes imatges són semblants a les que el dia anterior van protagonitzar uns seguidors del PSV al centre de Madrid, on van humiliar unes dones d'origen romanès llançant-les monedes a terra de forma despectiva.

Els incidents a Barcelona no acaben aquí. Aficionats de l'Arsenal, abans i després del partit dels vuitens de final de la Lliga de Campions al Camp Nou, van ocasionar desperfectes a les estacions de Maria Cristina, Liceu i Drassanes.

TMB va comunicar ahir que denunciarà als Mossos d'Esquadra els desperfectes a les estacions. De moment, però, l'empresa encara està recollint tota la informació.

Els desperfectes més greus i que motivaran la denúncia es van produir després del matx, al voltant de la mitjanit, a l'estació de Maria Cristina, on un grup de persones va trencar una de les màquines validadores dels bitllets. Els danys, a l'espera que els avaluï l'empresa de manteniment, podrien superar els 400 euros.

En el cas de l'estació del Liceu, fonts de TMB van explicar que només es va haver de substituir l'extintor manipulat i que es van causar molèsties als usuaris i treballadors de l'estació, a més d'haver de netejar l'estació. Per últim, a Drassanes també es van produir alguns incidents, com per exemple alguns danys a mobiliari de l'estació i alguns aficionats que no van abonar l'import del bitllet.

A més dels aldarulls de dimecres, els Mossos van detenir dimarts quatre aficionats que van intentar pagar unes consumicions amb bitllets falsos en un pub irlandès de la Rambla.