Catalunya tindrà 107 classes menys de P3 el pròxim curs escolar 2016-2017, la majoria de les quals es tancaran en escoles públiques (67) i les 40 restants previsiblement en centres concertats, pel descens «històric» de la natalitat.

Aquestes dades van ser facilitades ahir en roda de premsa a Barcelona per la consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, que va assegurar que el tancament d'aquests grups de P3 s'ha decidit en «diàleg constant» amb els ajuntaments dels municipis afectats. Això no obstant, del total de 157 municipis amb els quals s'ha parlat, a 18 no s'ha arribat a un acord, la majoria de la comarca del Baix Llobregat.

Ruiz va argumentar que el tancament es produeix en constatar que aquest pròxim curs el padró preveu un descens de més de 7.000 nens de tres anys que hauran de començar l'escola a P3, de manera que s'ha optat per disminuir el nombre de grups perquè «si no fem res, poden acabar tancant-se escoles» per falta d'alumnes.

El tancament d'aquests grups de P3 ha provocat protestes de pares i mares d'alumnes a diverses poblacions catalanes i també concentracions de professors.