La doctora i exconsellera de Salut de la Generalitat, Marina Geli, serà la nova coordinadora del Centre d'Estudis Sanitaris i Socials (CESS) de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya.

Geli s'encarregarà de la dinamització d'aquest centre de recerca, que agrupa càtedres i grups de recerca dels àmbits sanitari i social que formen part de la UVic.

El seu objectiu serà canalitzar els esforços perquè es converteixin en un referent en la generació de coneixement sobre el model d'integració dels serveis socials sanitaris.

En la tria, el centre ha valorat l'experiència de l'exconsellera en gestió i l'ampli coneixement del mapa sanitari català. El centre té un paper clau en la Facultat de Medicina que la Universitat vol acollir a partir del curs 2017-2018.

El Patronat de la Fundació Universitària Balmes, l'entitat titular de la Universitat, va assegurar que Marina Geli aportarà el seu coneixement del sector i la seva experiència de gestió al capdavant de la conselleria durant 8 anys, del 2003 al 2010, a les files del PSC.

En aquest període, Geli va impulsar projectes legislatius destacats com el de delimitació de les regions sanitàries o el de Salut Pública, accions de planificació estratègica com la creació del mapa sanitari i sociosanitari de salut pública, plans de reordenació de serveis i emergències o la consolidació dels models de centres de recerca en salut.

A més, també va liderar acords per la qualitat, l'equitat i la sostenibilitat del Sistema de Salut de Catalunya i la consolidació i acreditació del sistema de recerca en salut i el Pacte Nacional de Recerca i Innovació.

Més tard, Marina Geli va apartar-se de la formació socialista per afiliar-se als moviments independentistes i va participar activament en la campanya electoral de Junts pel Sí. En alguns cercles polítics s'especulava amb la possibiliat que en aquesta nova etapa de govern tingués algun paper rellevant. El CESS és un espai de caràcter interdisciplinari i transversal de la UVic-UCC que aglutina i coordina la formació, la recerca i la transferència de coneixement en l'àmbit dels serveis socials, sociosanitaris i de la salut. Té per objectiu generar i transmetre coneixement a l'entorn de la millora del benestar i la qualitat de vida de la població, i coordinar projectes amb els diversos agents del sistema sociosanitari. El CESS inclou la Càtedra de Bioètica, la Càtedra de Cures Pal·liatives, la Càtedra d'Innovació i Gestió en Serveis de Salut, la Càtedra de Serveis Socials, la Càtedra de TIC Salut i també dels Grups de Recerca en Alimentació Salut i Benestar (GRASB), Esport i Activitat Física (GREAF), Salut Mental i Innovació Social (SaMIS) i Methodology, Methods, Models and Health and Social Outcomes (M3O). El centre també inlou els serveis DIXIT Vic, Centre de Documentació de Serveis Socials, i el SÍRIUS Vic, Centre per a l'Autonomia Personal.