La consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, va anunciar ahir que es faran com a mínim 700 noves contractacions de professorat de cara al curs vinent per a grups d'educació secundària i postobligatòria.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, va justificar la mesura pel «creixement del sistema», que registra un pic en el nombre d'alumnes a ESO. A més, va precisar que «amb aquests pressupostos» el Departament no pot augmentar el sou als docents. D'altra banda, va manifestar que la jornada intensiva «no és generalitzable a tot Catalunya». En aquest sentit, Ruiz va explicar que s'han establert «uns criteris molt específics» atenent les particularitats demogràfiques i geogràfiques de cada escola i s'ha posat com a condició un 80% d'acord amb les famílies dels centres, els ajuntaments i la comunitat educativa.

El mateix dia, el Ministeri d'Educació va reconèixer a 39 alumnes a ser escolaritzats en castellà a Catalunya acollint-se al reial decret que deriva de la LOMCE i que preveu una ajuda de 6.000 euros per cas. Fonts de la conselleria van explicar que es tracta d'alumnes que en aquests moments ja estan escolaritzats en centres privats. La Generalitat va anunciar que recorrerà la decisió.

Segons preveu el decret estatal, aquests 6.000 euros per cas es resten de les transferències de la Generalitat. Tot i això, a hores d'ara al Departament d'Ensenyament no li consta que s'hagin descomptat aquests imports, segons les mateixes fonts.