La CUP-Poble Actiu va rebutjar ahir el posicionament de tres alcaldesses de l'àrea metropolitana de Barcelona en contra de la proposta de la seva homòloga de la Ciutat Comtal, Ada Colau, de regular la prostitució voluntària.

En un comunicat, la CUP recorda a les alcaldesses que la majoria del consistori de Barcelona s'ha posicionat a favor d'articular una normativa que protegeixi els drets de les treballadores sexuals, així com la necessitat urgent d'acabar amb el tràfic de dones, un debat que no es va produir ni a la Diputació de Barcelona ni en altres consistoris.

Les alcaldesses de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlón; Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret; i Sant Cugat del Vallès, Merçè Conesa, van demanar ahir a Ada Colau, que "reconsideri" la posició de regular la prostitució voluntària a la capital catalana, que rebutgen.

Aquestes tres alcaldesses de l'àrea metropolitana de Barcelona van reclamar a Ada Colau que abans de prendre decisions precipitades tingui en compte la repercussió que tindria a l'àrea metropolitana la regulació com a treball de la prostitució a Barcelona i obri el debat sobre la prostitució tenint en compte els estudis sobre les regulacions efectuats els últims anys en alguns països.

Dues realitats diferents

En el comunicat, la CUP diferència entre prostitució i tràfic de persones, "dues realitats que requereixen mesures específiques que tinguin un impacte en cadascuna d'elles".

En aquest sentit, defensen que les treballadores sexuals que exerceixen la seva feina lliurement necessiten "ser escoltades de la mateixa manera que es fa amb qualsevol altre àmbit laboral", s'indica en la nota.