El president del grup de Junts pel Sí (JxSí) al Parlament, Jordi Turull, va lamentar ahir la manera "humiliant" en què els catalans han de disposar "dels seus diners", davant un Estat "perdonavides" que "no juga a favor" de Catalunya, va denunciar. El ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, va garantir ahir que Catalunya tindrà el finançament que necessiti, inclosos pagaments d'avançaments cada mes si estan justificats, i la Generalitat es va comprometre a reduir el dèficit públic per aplanar la recuperació econòmica.

A la Fira de Sant Josep de Mollerussa, el sobiranista Jordi Turull va destacar ahir la vocació internacional de Catalunya ja que, va dir, "volem sortir al món perquè estem preparats". Va recordar, segons un comunicat de JxSí, que Catalunya creix en exportació i és una de les regions europees més favorable per invertir, "imaginin-se què podríem fer -ha subratllat- si tinguéssim un Estat que ens jugués a favor". Per a Turull, la sortida és que Catalunya es converteixi en un Estat, "en què puguem decidir (va dir) com gestionar els nostres propis recursos".

En aquest sentit i després de la reunió d'ahir Montoro-Junqueras, Turull va indicar que "és humiliant que ara hàgim de negociar com i de quina manera hem de disposar amb comptagotes d'uns diners que són nostres i que el mateix Estat espanyol, que va de perdonavides, reconeix que ens els deu".