El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va mostrar ahir el seu suport al president català, Carles Puigdemont, en la seva carta al comissari europeu d'Immigració, Dimitris Avramopoulos, per dir-li que la Generalitat treballa per poder acollir 4.500 refugiats a Catalunya.

La vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, va acusar ahir Puigdemont d'haver-se saltat el consens unànime del Parlament sobre la posició d'Espanya davant el conflicte dels refugiats a la UE i d'haver actuat "només", "unilateralment" i "sense consensuar-ho amb ningú".

En aquest context i en declaracions en la seva visita a la Fira de Sant Josep de Mollerussa, el líder del PSC, Miquel Iceta, va recordar el "greu moment" que es registra en la "crisi humanitària" que es viu a les fronteres de la UE amb l'arribada de refugiats sirians des de les costes turques cap a Grècia i els països de l'Estat.

"Lloc d'acollida"

"En un moment de crisi humanitària, ens sembla molt bé que el president de la Generalitat hagi ofert el nostre país com lloc d'acollida", va subratllar Iceta, que això no obstant va lamentar que les administracions "no treballin de la mà i hi hagi recels que no tenen raó de ser". De la seva banda, el diputat d'ERC al Congrés Gabriel Rufián va assegurar que la iniciativa de la Generalitat "dignifica una situació absolutament indigna", i va apuntar que l'"empipament" de Sáenz de Santamaría "reflecteix el nivell moral" del Govern central.