Els Premis de Recerca Jove (PRJ) van distingir ahir a 96 estudiants de 3r i 4t d'ESO, Batxillerat i cicles formatius de grau superior i mitjà, que han elaborat 75 treballs d'investigació científica conjuntament amb el professorat. Els guardons també es van concedir a 11 centres d'ensenyament secundari en reconeixement a la seva activitat en aquest àmbit.

Durant l'acte de lliurament celebrat ahir a L'Auditori de Barcelona, el conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, va destacar que aquests premis, que es lliuren des de l'any 1981, van ser un dels primers guardons instaurats pel Govern perquè "els joves són el futur d'un país però també el futur d'un país depèn de la qualitat de la recerca que s'hi fa". En aquest sentit, va subratllar que "tenir cura dels joves que tenen interès per la recerca és una doble aposta de país".

Aquests premis, que atorga el Govern, a través de la Secretaria d'Universitats i Recerca i l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR), volen fomentar l'esperit científic entre el jovent.

Els Premis de Recerca Jove estan dotats amb 750 euros, en el cas dels alumnes, i 2.500 euros en el cas dels centres, que els destinen a equipament de biblioteques i material docent.