Tant Unió com la seva escissió, Demòcrates de Catalunya, van homenatjar ahir el democristià Manuel Carrasco i Formiguera, tot i que ho van fer en llocs diferents. Unió va commemorar el 78è aniversari de l'afusellament del fundador del seu partit amb un acte a la plaça d'Adrià de Barcelona celebrat al matí. Entre els assistents hi havia el secretari general d'Unió, Ramon Espadaler, i el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello.

Per la seva banda, Demòcrates de Catalunya va homenatjar Carrasco i Formiguera durant el migdia al Cementiri de Montjuïc, on està enterrat. A l'acte hi van assistir els fills del màrtir democristià, Raimon i Rosa Maria Carrasco, i els seus néts i besnéts. L'escissió d'Unió va destacar, en un comunicat, que van fer aquest acte per expressar "la gratitud que sentim envers una vida consagrada al servei de Catalunya i dels valors democràtics". Al final de l'homenatge tots els presents van fer una ofrena floral de 78 clavells blancs, pels 78 anys de l'afusellament de Carrasco i Formiguera en el penal de Burgos. Entre els assistents també hi havia el portaveu nacional de Demòcrates de Catalunya, Toni Castellà.

En l'acte d'Unió, el secretari general del partit va defensar que una Catalunya "veritablement lliure" ha d'acceptar amb normalitat la convivència de diferents "expressions" i posicions polítiques que s'emparin en la democràcia. A més, va assegurar que la "plenitud nacional" que defensava l'històric dirigent passa actualment per la possibilitat de decidir el futur amb respecte a la legalitat. El president d'Unió de Joves, Oriol Gil, va postil·lar que "els que creiem que la independència no ha de ser l'única solució, creiem que el futur ha de passar per un camí en comunitat".