L'escriptora i periodista Empar Moliner va cremar un exemplar de la Constitució Espanyola en un programa de TV3 mentre criticava la decisió del Tribunal Constitucional de declarar nul·les diverses mesures de l'Executiu català per combatre la pobresa energètica.

En el seu comentari en el magazín de la televisió catalana Els Matins emès dilluns, Moliner va opinar sobre la situació en la qual quedaran les 895 famílies que es van acollir a la possibilitat d'ajornar el pagament de les factures de llum i gas durant l'hivern i que «ara tornen -va dir- a quedar exposades al tall de subministrament en cas d'impagament». «Per tant s'hauran d'escalfar de qualsevol manera, amb qualsevol llibre que tinguin a la mà», va afirmar Moliner en to sarcàstic, moment en el qual va començar a arrencar fulles de la Constitució mentre comentava: «Fan així i ho poden anar tirant en aquest bidonet que tinc aquí i fer-se una espècie d'estufa».

La periodista va apel·lar seguidament als polítics que «no diuen res». «Que no em diguin que és qüestió de forma, és qüestió d'urgència. Espanya no farà res per ells», va assegurar Moliner, qui va demanar a alguna de les persones que es van acollir al decret anul·lat que acudís al programa «a explicar el que suposa que escalfar-se és inconstitucional», a l'hora que encenia una de les fulles amb un llumí i la tirava al bidó.

«Mira que bé que crema», va concloure el comentari la periodista, que va acabar tirant al bidó el volum complet de la Constitució. En un comunicat, el Consell Audiovisual de Catalunya (CAC) va informar ahir que investigarà d'ofici l'espai del programa Els Matins de TV3 per l´actuació d´Empar Moliner. El regulador audiovisual català vol analitzar si el gag protagonitzat per la periodista vulnera la Llei 22/2005, de 29 de desembre, de la comunicació audiovisual de Catalunya, així com l'adequació de l'espai al Llibre d'estil de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA).

Per la seva banda, Tv3 va lamentar que una part del contingut de la secció «El comentari d´Empar Moliner» hagués pogut resultar ofensiu. Per aquest motiu, la cadena va retirar les imatges del portal web, amb la garantia que no tornaran a ser emeses als mitjans de la CCMA.

El PP acusa TV3

El portaveu parlamentari del PPC, Enric Millo, va acusar ahir a la televisió catalana «d'actuar de manera menyspreable», de «baixesa moral indecent» i «d'incitar a l'odi», en al·lusió a «l'inacceptable comportament» de la periodista. En un comunicat, Millo va considerar que amb aquest «insultant gest» TV3 ha «avalat» «l'actitud hipòcrita i indecent de la Generalitat, que ha generat maliciosament un conflicte de competències amb el Govern d'Espanya sobre la pobresa energètica». «És imprescindible que el director de TV3, Jaume Peral, i la presidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Núria Llorach, donin una explicació pública i assumeixin responsabilitats», va exigir el dirigent popular. Segons el seu parer, «cremar una Constitució en una televisió pública és insultant, contrari a la pluralitat que se suposa al mateix mitjà de comunicació i al respecte que el nostre país mereix».

Seguidament, el vídeo de la seva intervenció al programa "Els Matins" de TV3.