Barcelona sanciona dues immobiliàries per no oferir lloguers socials

El consistori s'ha fet càrrec de la reubicació de les famílies i ha iniciat sancions amb multes que poden arribar als 90.000

14.04.2016 | 07:24

L'Ajuntament de Barcelona imposa les primeres sancions a societats immobiliàries per incomplir la llei de mesures urgents per afrontar l'emergència en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica, aprovada al juliol de l'any passat, i no oferir lloguer social a famílies vulnerables.
Concretament, el consistori va sancionar dues immobiliàries que van desnonar famílies vulnerables per impagament sense oferir prèviament l'opció del lloguer social. L'Ajuntament es va fer càrrec de la reubicació de les famílies afectades i va iniciar expedients sancionadors contra els infractors, que poden arribar a multes de fins a 90.000 euros.
Un dels casos se situa al barri del Carmel i implica la societat Intacsa Integral de Actividades, que va demandar l'impagament del lloguer sense haver ofert prèviament l'opció d'un lloguer social a la persona afectada, que es trobava en risc d'exclusió residencial. La regidoria d'Habitatge va demanar a la societat que oferís una alternativa de lloguer social a la persona afectada donada la seva situació de precarietat però la immobiliària va continuar el procediment per desnonar el llogater.
L'altre cas es va produïr al barri d'Horta, amb la societat Fincas Flash, que tampoc va oferir la opció de lloguer social com a alternativa a un procés de desnonament quan la persona va deixar de pagar les quotes del lloguer del seu domicili. Aquesta societat també va rebre un advertiment de la regidoria d'Habitatge, ja que la persona es trobava en perill d'exclusió residencial, però igualment la societat va continuar amb el procés de desnonament i la persona afectada amb la seva família van ser reubicades a través de la Mesa d'Emergències Socials.
A més, la Unitat Contra l'Exclusió Residencial (Ucero) ha localitzat un cas greu d'infrahabitatge, en què l'empresa llogava parts de 15 metres quadrats d'una finca a una desena de famílies, sense complir les condicions d'habitabilitat, cosa que pot comportar una multa de fins a 900.000 euros. Segons el consistori, en aquesta finca hi vivien una desena de famílies que pagaven lloguers d'entre 400 i 500 euros mensuals cadascuna per petits espais que incorporen lavabo, cuina i dutxa. L'Ajuntament ha iniciat un expedient per declarar la situació d'infrahabitatge i prohibir aquest ús a la finca.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Catalunya


Mas demana Rajoy «canviar de xip» i passar del «no» al diàleg

Mas demana Rajoy «canviar de xip» i passar del «no» al diàleg

El líder del PDECat retreu als socialistes que no hagin protagonitzat el "canvi" que prometien i...

Salut començarà a administrar dilluns 1.180.000 vacunes de la grip

Salut començarà a administrar dilluns 1.180.000 vacunes de la grip

Millorar l'índex de vacunació del personal sanitari torna a ser un dels objectius de la campanya...

El Govern diu que els toros no tornaran a Catalunya, «digui el que digui el TC»

El Govern diu que els toros no tornaran a Catalunya, «digui el que digui el TC»

Tots els grups, excepte PP?i C's, fan front comú contra la sentència del Constitucional que...


Puigdemont diu que està disposat a anar a la presó pel referèndum

Puigdemont diu que està disposat a anar a la presó pel referèndum

Avisa que si fos el cas seria "una barbaritat inexplicable" - En una entrevista a Vanity Fair...

El fiscal acusa Carme Forcadell de buscar «dinamitar» la Constitució

El fiscal acusa Carme Forcadell de buscar «dinamitar» la Constitució

La Fiscalia Superior de Catalunya presenta al TSJC la querella contra la presidenta del Parlament ...

Enllaços recomanats: Premis cinema