Els Mossos d'Esquadra van detenir dissabte a la tarda una dona a Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat) acusada de matar la seva filla de quatre anys. Segons un comunicat de la policia catalana, el telèfon d'emergències 112 va rebre un avís en el qual s'alertava d'aquests fets a dos quarts de set de la tarda. Quan els agents van arribar al lloc van trobar el cadàver de la menor i van detenir a la seva mare com a presumpta autora d'un delicte d'homicidi.

L'Àrea d'Investigació Criminal de la Regió Policial Metropolitana Sud s'ha fet càrrec de la investigació per esclarir les circumstàncies dels fets.

Segons han assenyalat alguns veïns a l'ACN, en el moment en què van tenir lloc els fets al pis hi havia un altre fill de la detinguda. El cas va passar a l'interior d'un immoble del centre de Sant Boi de Llobregat, concretament ubicat a la cruïlla entre l'avinguda Onze de Setembre i el carrer Blai Net. La comitiva policial i judicial que es va desplaçar fins al lloc va marxar de l'immoble cap a quarts d'onze de la nit.

L'Ajuntament decreta dos dies de dol

L'Ajuntament de Sant Boi va celebrar dissabte a la nit una reunió d'urgència en la qual es va decidir convocar un ple extraordinari a les dotze del migdia en què es proposarà declarar dos dies de dol oficial al municipi, suspendre les activitats organitzades per l'Ajuntament per a aquests dies i no destinar cap presència institucional a la resta d'activitats públiques que se celebrin a la ciutat.

A més, el govern municipal ha fet una crida a la ciutadania perquè es concentri a dos quarts d'una del migdia a la plaça de l'Ajuntament "per expressar el dol col·lectiu i mostrar la solidaritat envers la família de la víctima".

El consistori ha detallat que, en assabentar-se dels fets, va mobilitzar un dispositiu d'emergència per oferir atenció psicològica a l'entorn familiar de la víctima, que tenia tres germans de 20, 17 i 11 anys. A partir del dilluns, també preveu oferir "els serveis que calguin per a l'acompanyament psicològic de l'entorn comunitari de la víctima i la seva família".