L'oposició de Reus ha forçat una rebaixa del sou de l'alcalde, Carles Pellicer, que veurà retallada en deu mil euros l'any la seva percepció salarial. Una moció de C's, que va comptar amb el suport de la CUP i PSC, i l'abstenció del PP, suposarà que es rebaixin els sous a tots els regidors del govern a partir de l'1 demaig. L'estalvi anual es calcula que serà de 100.000 euros.

El govern reusenc (CiU, ERC i ARA-Reus) sumen once dels vint-i-set rgidors, dos regidors menys que l'oposició. Això ha impedit que poguessin aturar la moció votada en bloc, a excepció de l'abstenció del PP, per l'oposició. C's la va portar al ple municipal celebrat ahir on es va aprovar.

Entre els acords més importants destaca el sou anual brut de l'alcalde de Reus (sense incloure despeses a la Seguretat Social) que es fixarà en un màxim de 65.000 euros. Per la seva banda, el sou brut anual dels regidors de l'equip de govern es fixarà en un màxim de 53.000 euros per regidor, en el cas dels tinents d'alcalde (amb unmàxim de quatre), i un sostre salarial de 50.000 euros per a la resta de regidors de govern, independentment del número de regidories que tinguin. A més, la despesa anual de l'equip de govern no podrà superar els 727.000 euros. Si s'incorporen més regidors a l'equip de govern, aquests 727.000 euros es dividiran entre el número de regidors que el formen.

Els sous del govern de Reus han estat motiu de polèmica en els darrers mesos "desorbitats" pels grups de l'oposició. L'oposició va posar de manifest en aprovar-se l'any passat que se situaven molt per sobre d'altres ciutats veïns i amb més habitants que Reus.

L'alcalde va anunciar el mes de febrer que es preparava una rebaixa després d'incorporar Ara al govern que es va exposar públicament a prinicipi de març. L'alcaldecobra del Senat i per la tasca municipal per assistències, el mateix que la número 2 que cobra per diputada al Parlament. Però es va fixar el sou de 75.000 euros si deixava el càrrec de senador. A la resta, amb un sou fix, s'aplicava una rebaixa en alguns casos del 10% fixant les retribucions amb sous d'entre 58.500 el més baix a 68.500. La mitjana per regidor és de 64.344,45 euros.

Una situació similar a la del govern de Reus va viure recentment Albert Ballesta durant la seva breu estada a alcaldia de Girona. L'ara director dels serveis territorials d'Interior es volia fixar un sou de 75.000 euros l'any, el mateix que el seu homòleg de Reus. Va fer enrere la proposta i finalment va portar a ple un sou de 68.500 euros anuals. Els convergents no van aconseguir el suport necessari per aprovar-ho després que Ciutadans es fes enrere de l'acord previ que havien adoptat.