Els governs de la Comunitat Valenciana i Catalunya han acordat avui la defensa conjunta del Corredor ferroviari Mediterrani, una infraestructura de la qual reclamen calendaris avaluables i la figura d'un coordinador de l'obra, com existeix a tots els corredors a Europa.

Així ho han anunciat la consellera de Territori, María José Salvador, i el seu homòleg català, Josep Rull, que ha anunciat, després de la reunió que tots dos han mantingut a València, que Catalunya constituirà el pròxim 25 de maig una Taula en defensa del Corredor, de la mateixa manera que el Govern valencià va crear al març passat el Fòrum Valencià pel Corredor Mediterrani.

Els dos fòrums segueixen un esquema similar ja que aglutinen representants d'altres àmbits, com les Cambres de Comerç, els sindicats i les universitats, en la defensa d'una infraestructura que serà "una de les primeres fonts de generació de riquesa" als dos territoris, segons Salvador.

Les dues comunitats buscaran treballar de forma conjunta també amb Múrcia, Andalusia i Aragó, i "carregar-se d'arguments" davant el pròxim govern d'Espanya i el Ministeri de Foment, i davant la Unió Europea, per superar "la visió radial" que existeix actualment.