El jutge va denegar la petició de l'exresponsable del Palau de la Música Jordi Montull de canviar les seves compareixences mensuals als jutjats de Barcelona a una altra seu judicial més pròxima al seu domicili, argumentant que la seva avançada edat no li impedeix desplaçar-se per «estiuejar».

En una providència, el titular del jutjat d'instrucció número 30 de Barcelona va rebutjar la sol·licitud de Montull, que pretenia complir al jutjat més pròxim al seu domicili, situat a la localitat barcelonina de Teià (Maresme), l'obligació que el 2009 li va imposar el jutge instructor de comparèixer mensualment davant la justícia.

El jutge instructor José Julián García de Eulate, el quart que va assumir la investigació del cas del Palau de la Música iniciada el 2009, considera que no procedeix accedir a la sol·licitud de Montull, «per no acreditar-se un altre suposat que el de la mera edat, que fins a la data no li ha impedit desplaçar-se per estiuejar».

Jordi Montull i l'expresident del Palau de la Música Fèlix Millet segueixen en llibertat amb càrrecs mentre esperen ser jutjats per l'espoliació del Palau de la Música des que el 2009 van declarar davant del jutge que instruïa el cas, Juli Solaz, que en una polèmica resolució va denegar la petició de la Fiscalia d'empresonar-los.

Solaz va acordar llavors retirar el passaport als saquejadors confessos del Palau de la Música i obligar-los a comparèixer mensualment als jutjats de Barcelona, una ordre que tots dos processats han complert des de l'any 2009.

El cas de l'espoliació del Palau de la Música es troba a les portes de judici, després que el mes de febrer passat l'Audiència de Barcelona resolgués els últims recursos presentats contra l'acte del jutge que donava per finalitzada la investigació després de set anys d'indagacions.

En la causa per l'espoliació del Palau de la Música, la Fiscalia demana 27 anys de presó per a Millet i Montull i set anys més per a l'extresorer de CDC Daniel Osàcar, al qual acusa d'intermediar en el pagament de comissions il·lícites de la constructora Ferrovial a la formació nacionalista a través de la institució musical.

L'Audiència de Barcelona va condemnar Millet i Montull per tràfic d'influències en la tramitació d'un hotel de luxe al costat del Palau de la Música.