L'exdirector del grup d'empreses municipals Innova de Reus Josep Prat va declarar que van contractar l'arquitecte Jorge Batesteza i l'exdirector de CatSalut Carles Manté per criteris estrictament «polítics» i per ordre de l'exconsellera de Salut Marina Geli.

Segons va informar ahir la CUP, la formació que va denunciar aquest cas, Prat, que també va ser president de l'Institut Català de la Salut, va declarar davant la Guàrdia Civil, el passat 10 de març, que Innova va contractar Jorge Batesteza i Carles Manté amb una ampliació del contracte entre CatSalut i l'hospital de Sant Joan de Reus. Innova, segons la declaració de Prat, va contractar a tots dos exdirectius per ordre de Marina Geli, exconsellera de Salut pel PSC, partit que va abandonar al recolzar el procés sobiranista, i de l'exalcalde de Reus, el també socialista Lluís Miquel Pérez.

Per pagar els dos directius, CatSalut pagava més diners a l'hospital de Sant Joan de Reus que, al seu torn, els traspassava a Innova i, aquest conglomerat d'empreses, al seu torn, se'ls lliurava a l'empresa de Manté, CCM Estrategies i Salut, creada poc abans del seu contracte. D'aquesta manera, es va abonar a Manté 838.000 euros entre el 2007 i el 2011 i a Batesteza 387.000 euros per a tasques que, segons Prat, «no calien» i que l'objectiu d'aquesta operació era que els dos directius rebessin un sou similar al que percebien en el CatSalut.

Marina Geli ho nega

«No és cert». Així de rotunda es va mostrar l'exconsellera Geli davant la versió que Prat va explicar davant la Guàrdia Civil en el marc de l'anomenat cas Innova. Geli va exposar que la contractació responia a «una decisió política» i, en referència a l'ampliació de CatSalut del contracte amb l'hospital de Sant Joan de Reus, a qui finalment Innova girava les factures, l'exconsellera va subratllar que qualsevol actuació de contractació del Catsalut respon a un procediment establert, per la qual cosa va negar qualsevol irregularitat.

Sobre les declaracions de Prat, Geli en desconeix el motiu. «Ell sabrà perquè ho diu», va manifestar. «Tinc la consciència completament tranquil·la perquè vaig actuar bé», va revelar finalment l'exconsellera.