El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va advertir la CUP que, si no ofereix els seus vots per aprovar els pressupostos de la Generalitat per al 2016, es posarà de manifest que l'acord d'estabilitat «no existeix». En una entrevista a ElPuntAvui Televisió, Puigdemont va recordar que l'acord que va signar la CUP amb Junts pel Sí, en què es va comprometre a garantir l'estabilitat del nou Govern per aplicar el full de ruta cap a la independència, és el que el va portar a «acceptar la responsabilitat» d'assumir la presidència de la Generalitat al lloc d'Artur Mas.

Aquesta estabilitat, segons el seu parer, passa perquè «el Govern no perdi votacions, i menys en els casos més importants per a un govern, com uns pressupostos». «Si hi ha un acord d'estabilitat signat, però l'estabilitat al Parlament no existeix, significa que l'acord d'estabilitat no existeix», va advertir.

D'altra banda, Puigdemont va denunciar que l'Estat ha «dimitit» de forma «crònica» de Catalunya des de fa temps sense que la situació hagi canviat, fet pel qual ha constatat, després de la seva visita a Moncloa, que ell està «cordialment enfrontat» al cap del Govern en funcions, Mariano Rajoy.

Puigdemont va dubtar que hi hagi un «abans i un després» després de la seva reunió a la Moncloa, perquè «no es mouen les posicions» en els temes principals, i, en tot cas, 44 dels 46 punts -excloent el procés sobiranista i la judicialització del debat- són aspectes que creu que són d'«obligat compliment» per part de l'Estat.

En aquest sentit, va reiterar que serà «exigent» davant l'Estat «en el pagament de les seves factures»: «Que ningú no cregui que, perquè siguem independentistes, ens oblidarem de les necessitats de ciutadans i de les exigències; no donarem aquest regal a l'Estat».