La Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona i el Consolat de l'Equador van organitzar ahir un esdeveniment solidari a la capital catalana per recaptar ajuda econòmica i material per als damnificats pel terratrèmol que va sacsejar el país sud-americà el passat 16 d'abril.

Milers de ciutadans van passar al llarg d'ahir per l'Arc del Triomf per col·laborar mitjançant el lliurament de donatius econòmics, menjar o un altre material, com llanternes, llits plegables, mantes o carpes, amb aquest esdeveniment solidari i cultural, que amb el lema Amb tu l'Equador va ser amenitzat per diversos artistes, músics i grups de dansa.

El cònsol general de l'Equador a Barcelona, Richard Olivo, es va mostrar "molt agraït" per la positiva resposta de la societat catalana, una col·laboració que espera que continuï en les pròximes setmanes perquè la reconstrucció del país després del terratrèmol sigui el més ràpida possible.

"Segueixin mostrant aquest gest de solidaritat cap al nostre país, ho necessitem, estem en l'etapa més difícil que és la reconstrucció", va asseverar Olivera, que va dir que seguirà "trucant a les portes perquè la gent col·labori amb l'Equador".