Les defenses del "cas Benítez", a l'espera que el TSJC aplani el camí

Demanen que s'expulsi
de la causa l'acusació popular que s'oposa a pactar amb els agents imputats

01.05.2016 | 00:00

Una setmana abans de l'inici del judici per la mort de Juan Andrés Benítez en una reducció policial, les defenses esperen que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) expulsi de la causa l'acusació popular, únic escull que impedeix un pacte que lliuri de la presó els mossos acusats. El pròxim 9 de maig està previst que a l'Audiència de Barcelona s'esculli el jurat popular que jutjarà els sis mossos acusats de la mort de l'empresari Juan Andrés Benítez, mort a l'octubre del 2013 després de ser reduït pels agents al barri barceloní del Raval, i dos agents més que presumptament els van encobrir, segons fonts judicials.
La Fiscalia demana onze anys de presó per a cadascun dels sis agents acusats de l'homicidi de Benítez, però en els últims mesos ha estat negociant un pacte amb les defenses i l'acusació particular exercida per la família de la víctima, pel qual els mossos acceptarien una pena de com a màxim dos anys de presó que, en estar mancats d'antecedents, els lliuraria d'entrar a la presó. L'acord, no obstant això, no ha arribat a bon port pels inconvenients de l'acusació popular que l'Associació Catalana de Drets Humans (ACDH) exerceix en la causa, que s'oposa a pactar amb els agents imputats una condemna per homicidi imprudent, ja que entén que això alimentaria la impunitat policial.
Si finalment no fructifica l'acord, el pròxim 9 de maig els advocats d'acusacions i defenses iniciaran el procés de selecció dels nou membres del tribunal popular que jutjaran els agents, en un judici que està previst que s'allargui un mes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema