Cop de porta d'Europa a Puigdemont

El president de la Generalitat va demanar veure Juncker, que no l'ha rebut per raons d'agenda

02.05.2016 | 16:23
Puigdemont i Romeva van veure el port de Gant ahir.

La Comissió Europea (CE) ha afirmat avui que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va sol·licitar veure's avui amb el president de l'executiu comunitari, Jean-Claude Juncker, que no ha pogut rebre'l per motius d'agenda.

"Puc confirmar que hi va haver contacte a nivell de gabinet i des d'aquest nivell es va enviar una resposta (dient) que lamentablement l'agenda del president Juncker d'avui no permet tal reunió", ha assenyalat la portaveu comunitària Mina Andreeva en la roda de premsa diària.

Ha estat preguntada si Puigdemont o el seu gabinet han demanat una reunió amb el màxim responsable de l'executiu comunitari o amb qualsevol altre comissari per avui, dia que el president de la Generalitat és a Brussel·les després de passar per Anvers i Gant.

"Com es pot veure al calendari (dels membres de la CE per a aquesta setmana) no hi ha reunions previstes amb el president català per avui amb cap comissari", ha afegit Andreeva.

Puigdemont ha dit tant diumenge a Gant (Bégica) com avui a Brussel·les que el seu primer viatge oficial a Bèlgica no ha inclòs reunions amb alts càrrecs europeus perquè aquest no era l'objectiu d'aquesta visita, i que el dia que es plantegi tenir aquestes reunions, les demanarà i les aconseguirà.

"El dia que em proposi veure un comissari europeu o una altra autoritat ho farem, ho demanarem i ho aconseguirem", va dir diumenge, i avui, ja a Brussel·les, ha reiterat que està convençut que quan la Generalitat desitgi parlar d'aquest assumpte amb la CE aquesta respondrà positivament.

"Quan tingui interès a parlar, es produirà (...) Estic segur que no només és l'interès de la part catalana, sinó que és segur que serà l'interès de la part europea", va indicar.

Va explicar que el programa de Govern català té "una sèrie d'objectius en el seu desenvolupament" que creu que tots els actors d'aquest procés estaran interessats a parlar "quan sigui el moment".

Va assenyalar que la invitació a la UE a mantenir una trobada formal es demanarà conforme es vagin consolidant "cadascun dels passos previstos".

"Quan vegem i vulguem que s'hagi de produir una reunió formal de treball, ho demanarem en aquests termes, que no és el que he vingut a fer aquests dies", va insistir.

Dissabte Puigdemont es va reunir amb el president del partit nacionalista flamenc N-VA i alcalde d'Anvers Bart de Wever, així com a Gant amb el president del Parlament de Flandes, Geert Bourgeois.

Diumenge, també a Gant, es va entrevistar amb el president del Parlament Federal de Bèlgica, Siegried Bracke.

Avui ha visitat la representació de la Generalitat a Brussel·les i després ha tingut una trobada amb treballadors de les institucions europees, representants del sector privat i el Consell del Casal Català de Brussel·les.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema