El judici del cas Nóos continuarà aquesta setmana amb les declaracions de diversos testimonis davant el tribunal de la secció primera de l'Audiència de Palma, entre els quals hi haurà l'exconsellera de Salut de la Generalitat, Marina Geli, i l'exconseller d'Universitats, Manel Balcells, tots dos citats per demà.

En el judici on estan acusats la infanta Cristina, el seu marit Iñaki Urdangarin, el soci d'aquest, Diego Torres, i catorze persones més, Geli i Balcells respondran previsiblement a preguntes sobre un projecte de col·laboració per a un congrés sobre salut i esport que va plantejar l'Institut Nóos a la Generalitat el 2005 per uns tres milions d'euros i que, finalment, va ser rebutjat.

Tots dos van declarar sobre aquest projecte durant la instrucció de la causa, així com també sobre un conveni per 35.000 euros que la Generalitat va signar amb l'Institut Nóos el mateix any 2005. Balcells, que llavors era secretari d'Estratègia i Coordinació del departament autonòmic de Salut, va explicar en el seu moment que el conveni va ser perquè l'Institut Nóos cedís a un dels seus treballadors, l'expert en cooperació internacional Ignacio de Juan, perquè finalitzés un pla director que havia iniciat. També està citat a declarar com a testimoni l'exdirector general d'Immigració de la Generalitat, Estanislau Alonso.

Demà, a més, també estan citats a declarar dos expresidents del València C.F., Juan Bautista Soler i Vicente Soriano, mentre que dimecres està previst que declari l'exsecretari d'Estat d'Esport i actual director d'esports professionals del FC Barcelona, Albert Soler. Durant la setmana vinent, d'altra banda, estan citats a declarar uns 60 testimonis més.