Les entitats antidesnonaments impulsores de la Iniciativa Legislativa Popular d'Habitatge van demanar ahir una nova legislació que protegeixi els aspectes de la llei catalana de pobresa energètica que han estat recorreguts al Tribunal Constitucional. A més, l'Aliança contra la Pobresa Energètica (APE), la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) i l'Observatori DESC van presentar un full de ruta amb mesures per aplicar les normatives que no han estat impugnades pel govern espanyol.

Entre les propostes, s'inclouen sancions d'ofici a les empreses que tallin els subministres sense aplicar el principi de precaució i aportar almenys 16.000 habitatges buits per lloguer social. El document s'exposarà avui a la cimera entre partits, ajuntaments i entitats convocada pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

«Nosaltres no anem a fer-nos una foto; anem amb propostes concretes i reals pels ajuntaments i la Generalitat», va sentenciar Carlos Macías, portaveu de la PAH. En aquest sentit, va afegir que «hi ha d'haver unanimitat al Parlament per aprovar una nova eina legislativa» que substitueixi els articles impugnats.