Ell president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha obert, per primera vegada públicament, la porta a la possibilitat de presentar-se a les pròximes eleccions catalanes com a candidat a president si el procés sobiranista encara no ha culminat.

En declaracions a UA1 Lleida, Puigdemont ha matisat el posicionament que va adoptar en assumir el càrrec de president de la Generalitat, en el sentit que, una vegada complerts els 18 mesos de legislatura previstos per portar Catalunya a les portes de la independència, no aspiraria a ser el candidat de CDC en les següents eleccions al Parlament.

"Jo em presentaré només si aquesta tasca que tinc encarregada no s'ha acabat. Però si acabo convocant eleccions constituents és que hem fet tota una feina, per tant, la meva feina s'acaba aquí", ha raonat.

Puigdemont s'ha mostrat convençut que el seu mandat com a president finalitzarà amb aquesta curta legislatura: "Estic convençut que s'acabarà aquí, perquè farem les coses que toca fer i perquè serem capaços de posar-nos d'acord en aquelles coses essencials i lliurar al pròxim Govern i Parlament les claus de la futura República catalana".

"És per això que vaig acceptar aquesta responsabilitat, i aquí acaba la responsabilitat", ha afegit.