El Tribunal Suprem ha desestimat el recurs interposat per CiU contra l'acord de la Junta Electoral Central del 20 de maig del 2015 que va prohibir l'ús de l'estelada en espais i edificis públics de les quatre demarcacions durant la campanya de les eleccions municipals del 24 de maig del 2015 per simbolitzar les aspiracions d'una part de la societat catalana, però no de tota.

La Sala del Contenciós-Administratiu de l'alt tribunal ha avalat en una sentència la prohibició de penjar estelades en edificis públics i ha determinat que l'ús i l'exhibició de l'estelada per un poder públic «només pot ser qualificat de partidista» ja que, segons el tribunal, s'associa a una part de la ciutadania però «no és representativa» per la resta dels ciutadans «que no s'alineen amb aquesta opció ni amb els seus símbols». Tot just coneguda la notícia, ahir Societat Civil Catalana va exigir que es retirin les estelades a tots els edificis públics. L'entitat considera que la sentència del Suprem suposa «un pas cap a democratització real de Catalunya» en la mesura que la sentència del Suprem estableix que els símbols no són de tota la ciutadania i no s'han d'exhibir en edificis i espais públics. L'entitat apunta que la decisió del tribunal «reforça» la idea de pluralitat en la societat catalana perquè qualifica la bandera independentista com una ensenya de part.

Per tot això, Societat Civil exigeix l'execució immediata de la sentència per part de les corporacions públiques i que es retirin les estelades de tots els edificis públics i de la via pública. En aquest sentit, defensa que l'estelada és «una bandera fora de la llei» en edificis i espais públics i que les autoritats que contribueixin al hissar-la «s'estan situant també al marge de la legalitat».