Centenars de persones es van manifestar ahir pel centre de Barcelona fent una crida a desobeir "sense por" les sentències del Tribunal Constitucional (TC) en una marxa encapçalada per dirigents de la CUP, ERC, BComú, EUiA i entitats sobiranistes com Òmnium Cultural i Súmate.

La CUP va convocar la manifestació, que porta per lema "Per les llibertats, avancem! Que cap tribunal ens faci callar", com a culminació de la seva campanya "Sense por", que va començar fa un mes en rebuig a les sentències de l'alt tribunal i a les accions judicials contra càrrecs electes.

La manifestació va arrencar a la plaça Universitat i va recórrer els carrers del centre de Barcelona fins a la plaça Sant Jaume. Va estar encapçalada per diversos diputats de la CUP al Parlament, com Anna Gabriel, Eulàlia Reguant, Albert Botran, Benet Salellas, Gabriela Serra o Sergi Saladié, a més de l'exlíder del partit a la cambra, David Fernández.

Sota una gran pancarta de color rosa amb el lema de la convocatòria, en la manifestació també hi van participar destacats líders polítics, com el diputat d'ERC al Congrés Joan Tardà o el regidor d'Esquerra a l'ajuntament de Barcelona Alfred Bosch, el tinent d'alcalde al consistori barceloní Jaume Asens, i la regidora Gala Pin, tots dos de BComú, Eduardo Reyes, de Junts pel Sí, o David Companyon, d'EUiA. No obstant això, l'absència més destacable és la de dirigents de CDC, que es van desmarcat de la iniciativa de la CUP.

El diputat de la CUP Benet Salellas, per la seva banda, va assegurar que la mobilització al carrer és "l'única manera segura" de guanyar la independència i construir la república catalana.

"Al carrer va començar el procés, al carrer continua i només culminarà al carrer", va assegurar. Salellas es va dirigir a Francesc Homs, a qui li va demanar "que deixi d'empatollar-se en discursos de la vella política i baixi al carrer per participar sense cap privilegi en la construcció de la república catalana".

El diputat d'ERC Joan Tardà va assegurar que no li preocupava la no presència dels convergents mentre el Parlament continuï treballant per la independència i es va mostrar convençut que "cap dirigent polític del sobiranisme trairà la voluntat democràtica catalana d'alliberar-se".

La campanya "Sense por" va començar a principis d'abril amb un acte al Fossar de les Moreres per defensar els càrrecs electes perseguits per la declaració del 9-N i per reclamar desobediència.