La diputada de la CUP Gabriela Serra recalca que la seva formació continuarà donant suport al Govern encara que finalment no hi hagi acord en els pressupostos del 2016. "L'estabilitat del Govern no està lligada a l'aprovació dels pressupostos", va afirmar ahir en una entrevista a Catalunya Ràdio. "La no aprovació dels comptes no significa la paralització del país, sinó que vol dir prorrogar-los i, per tant, hi ha una altra oportunitat fins que trobem uns pressupostos adients", va continuar la diputada cupaire, que va avisar que la voluntat del partit anticapitalista no passa per bloquejar els comptes sinó per aprovar-ne uns que prioritzin la despesa social. "Demanarem ampliar els pressupostos per als serveis socials i tornarem a posar sobre la taula certs impostos", va avançar Serra. acn/ddg

El vicesecretari general d'Estratègia de CDC i diputat al Congrés Francesc Homs demana a la CUP que abandoni la seva "actitud desafiant de mascle alfa" i acusa la formació "de trencar el somriure de l'independentisme". Una postura, la del somriure, que segons va subratllar ahir a Llagostera, és el que ha permès "excel·lir i guanyar" davant els atacs frontals de Madrid.

Homs va demanar als cupaires que facin "un acte de generositat" i que superin els desafiaments perquè, precisament, aquest és el tret que caracteritza la política espanyola -en clara referència al PP. Per al vicesecretari, justament Convergència està legitimada a demanar "correspondència" a la CUP ja que, precisament, és la gent del seu partit qui ha fet més per l'estat propi.

Francesc Homs durant el Consell Nacional de la JNC, que se celebrava a Llagostera, va assegurar sentir-se legitimat per fer aquesta crida en nom de les sigles del seu partit. "Qui va fer que al gener ens en sortíssim?", es va preguntar, en referència a l'acord de darrera hora que va permetre investir Carles Puigdemont president de la Generalitat. "La CUP, ERC o el pas al costat que va fer Artur Mas?", va prosseguir. "Per tant, demano correspondència d'actituds per part de la resta d'actors del procés", va insistir el vicesecretari.

I va afegir que "la gent de Convergència és qui la pot demanar més que ningú, perquè hem estat nosaltres els qui aguantem querelles, fem passos al costat i trenquem amb Unió". Per a Homs, la postura de la CUP no fa més que assimilar-se a l'altre extrem.

Durant el seu parlament, el diputat de DiL al Congrés tampoc va passar per alt la situació a Madrid, que obliga a repetir les eleccions generals i va repartir culpes entre tots els grans partits, a qui va acusar de ser "incapaços de gestionar la complexitat". Homs va definir Rajoy i Sánchez com els "Pin i Pon" de la política espanyola.