El síndic de greuges de Catalunya, Rafael Ribó, va avalar ahir el projecte Visc+, que té com a objectiu utilitzar la informació de salut que es genera a Catalunya d'una manera totalment anonimitzada per impulsar i facilitar la investigació i la innovació mèdica.

En una compareixença realitzada ahir a la comissió del síndic de greuges al Parlament, Ribó va demanar que "hi hagi un lideratge públic en aquest projecte". Segons l'informe exposat ahir, el projecte té com a finalitat "aprofitar l'enorme quantitat d'informació que contenen les bases de dades relacionades amb la sanitat pública a Catalunya perquè redundi en benefici dels usuaris mateixos, després d'un procés previ d'anonimització de dades".

En la seva compareixença, Ribó també va exigir que es garanteixi que els beneficis del projecte repercuteixin directament a la sanitat pública i en especial "en els col·lectius més vulnerables".

Ribó va assegurar que disposar de dades clíniques dels usuaris del sistema públic de salut permetrà "millorar la qualitat de les investigacions i ajudarà a accelerar la innovació i millorar l'assignació de recursos".