La diputada de la CUP al Parlament Anna Gabriel ha exposat aquest dimecres que li satisfaria la idea de "formar part d'un grup de persones que decidissin tenir fills i filles en comú, en col·lectiu".

Ho ha explicat en declaracions al programa El Suplement de Catalunya Ràdio, que emetrà l'entrevista íntegra el cap de setmana, on ha argumentat que "moltes altres cultures" al món tenen un model familiar com aquest.

"La concepció de la maternitat o de la paternitat no està tan individualitzada, no se centra amb un nucli tan petit com aquí --la família nuclear--. La concepció és que qui educa és la tribu", ha argumentat.

Gabriel defensa que la bondat d'aquest model és que "són tan fills teus els fills o filles que has tingut tu com els que ha tingut la resta", pel que no hi ha un sentiment de pertinença cap al fill biològic que, al seu parer , empobreix l'actual model.

"El model que tenim em sembla pobre i em sembla que enriqueix molt poc i, això que diré ara pot ser que sigui molt polèmic, però aquest model tendeix a convertir les persones que tenen nens i nenes en molt conservadores", ha tancat.