L'exalcalde de Barcelona i actual regidor de CiU Xavier Trias va reconèixer ahir que el consistori li va pagar un viatge a Menorca amb motiu del casament de la filla de l'expresident català Artur Mas, al qual va assistir, va assegurar, en qualitat de primer regidor de la ciutat comtal el 2013.

En declaracions a BTV, Xavier Trias va negar que el consistori li pagués cap viatge d'oci mentre ocupava el càrrec. «Tots els viatges particulars me'ls he pagat jo», va assegurar Trias, que va reconèixer que el que va fer a Menorca per al casament de la filla d'Artur Mas sí que l'hi va pagar l'ajuntament perquè el va fer «com a alcalde».

Preguntat específicament per si el consistori barceloní va pagar el seu viatge al casament de Patricia Mas, Xavier Trias va dir: «Sí, és cert, però només el meu, no el de la meva dona, que el vaig pagar jo».

Trias va assegurar que si va anar a aquesta boda va ser perquè en aquell moment «sóc l'alcalde de Barcelona», va dir.

L'exalcalde va atribuïr la informació d'un diari digital que ha revelat aquests viatges i d'altres regidors del grup municipal de Convergència i Unió en el període 2010-2015 al «joc brut i a una manera d'actuar lletja» per part d'«algú» de l'Ajuntament de Barcelona.

«En lloc de fer tants estudis del que hem fet aquests anys i voler-lo explicar, que és un estil molt típic d'alguna persona d'aquest govern, que treballin i facin que l'ajuntament vagi endavant», va argumentar, per afegir que «sé d'on ve» aquesta filtració de dades, sense afegir res més.

La informació la va difondre el diari digital El Crític, el qual analitza els viatges institucionals pagats per l'ajuntament de Barcelona entre el 2010 i el 2015, un total de 600 i que van costar 600.000 eruos al consistori. La major part d'aquests viatges tenien com objectiu vendre la marca Barcelona o assistir a esdeveniments internacionals. A banda de Madrid, hi figuren les destinacions dels Estats Units, la Xina o Londres.

De l'exalcalde hi figuren onze bitllets a Menorca, on hi té una segona residència. Entre aquests desplaçaments hi ha el bitllet que li va permetre assitir al casament de la filla d'Artur Mas, el 29 de juny del 2013.