El president del grup del PSC a l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, assumirà com a segon tinent d'alcalde d'Empresa, Cultura i Innovació la promoció de la ciutat i la coordinació de la presència municipal a la Fira de Barcelona, la Fundació Mobile i el Consorci de la Zona Franca.

Així ho preveu la «Proposta d'acord de govern d'esquerres per a Barcelona» que l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el líder socialista van presentar conjuntament ahir, una proposta que encara hauran de ratificar les bases de Barcelona en Comú i del PSC de Barcelona.

Segons l'acord entre les dues forces, Collboni serà l'únic tinent d'alcalde socialista i tindrà adscrites a la seva àrea les competències en Empresa i Turisme, Cultura, Innovació i Coneixement, Comerç i Mercats, i Barcelona Serveis Municipals (BSM). En l'àmbit de les relacions institucionals, el dirigent del PSC també s'encarregarà de la coordinació de la comissió bilateral Ajuntament-Generalitat i la coordinació de les relacions institucionals amb l'Estat.

Tant Colau com Collboni van valorar el pacte com «un bon acord per a Barcelona» i van coincidir en assegurar que es ?manté «obert» a «les forces d'esquerres», especialment a ERC i la CUP. En aquest sentit, els van cridar a sumar-s'hi i, si no volen formar part del govern, almenys s'avinguin a «construir consensos».

Per la seva banda, el portaveu de la CUP, Josep Garganté, va qualificar de «desastre i estafa en tota regla» el preacord i va avisar que això dificulta el suport del seu partit al ple. I el president d'ERC a l'Ajuntament, Alfred Bosch, va acusar Colau d'haver «traït el somni tornant a allò de sempre posant el PSC al govern».