El ministre d'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, va avisar l'equip de govern municipal de Barcelona que lidera Ada Colau que no es pot "anar insultant" institucions com la Policia Nacional, ja que són "molt estimades" pels barcelonins i els catalans. El ministre es va referir a la decisió de l'Ajuntament de Barcelona de tapar un poema instal·lat en un plafó al costat del complex de la Policia Nacional a la Verneda, davant les queixes dels sindicats policials i de la delegada del Govern, que considera "inadequada" i "ofensiva" la seva ubicació.

"S'ha rectificat molt ràpidament i això està molt bé, però tant de bo no s'hagi de tornar a rectificar perquè no es pot estar insultant i ofenent institucions que són molt estimades i respectades per una àmplia majoria dels ciutadans de Catalunya", va apuntar Jorge Fernández.

En aquest sentit, el ministre va assenyalar que el consistori barceloní ja va ofendre amb anterioritat molts ciutadans en retirar el bust del Rei del saló de plens del consistori; els catòlics amb el "marenostre" que es va llegir durant el lliurament dels premis Ciutat de Barcelona, i les Forces Armades en qüestionar la seva presència al Saló de l'Ensenyament.

En el marc de la campanya municipal Barcelona Poesia, impulsada per l'Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), l'Ajuntament de Barcelona va instal·lar el passat 29 d'abril un gran cartell davant del complex policial de la Verneda en què reprodueix un poema de Charles Bukowski titulat 4 Polis.

"Gossos vigilen els murs mentre el submarí ràpidament s'enfonsa. Sóc en una cafeteria amb 32 cares de cartró, la majoria inexpressives. 4 polis d'aspecte impecable estan asseguts en una taula mirant-me. Suposo que jo no tinc tan bona pinta als seus ulls. Per què no enviem aquests nois a morir en alguna guerra? Les seves mares no haurien plorat més de deu minuts", estableix el poema.

Per altra banda, el president del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, va afirmar que Colau ha traït el "somni" del canvi en pactar amb el PSC. "Divendres va ser el dia en què algú va renunciar a un somni i aquest algú és Ada Colau. Quan algú renuncia a un somni, nosaltres perdem part del nostre somni, però no ens rendirem. Seguirem treballant per al canvi real", va afirmar el regidor republicà.