L'Indicador d'Igualtat de Gènere de Catalunya, elaborat la Cambra de Comerç de Barcelona, detecta una nova «pobresa femenina» de dones formades i amb feina amb salaris i condicions laborals pitjors que les dels homes, sobretot després de la maternitat.

L'informe, presentat ahir a Barcelona, apunta també que malgrat que les dones tenen un nivell de formació més gran que el dels homes, això no es tradueix en una reducció substancial de les desigualtats i afirma que es manté una important bretxa salarial del 19% que eleva el risc de les dones de caure en la pobresa malgrat tenir feina. En comparació del 2005, la taxa de risc de pobresa de les dones ha passat del 8,9 al 13,1%, superant de sobres la que presenten els homes. «Amb un horari laboral més europeu no caldria que moltes dones haguessin de fer mitja jornada o abandonar la seva carrera laboral, que és una de les causes de la pobresa femenina», va assegurar Carme Povea, directora d'anàlisi econòmica de la Cambra de Comerç i una de les responsables de l'informe.

Pel que fa a formació, l'informe assenyala que la dones concentren el 56% dels títols universitaris, malgrat la qual cosa aquest índex de formació postobligatòria no es tradueix en unes millors condicions laborals. També fa una radiografia de la presència femenina en els centres de decisió de la política i l'economia i adverteix que a Catalunya hi ha 772 alcaldes i només 147 alcaldesses, així com 83 diputats i 52 diputades.