El Jutjat Contenciós-Administratiu número 11 de Madrid té previst resoldre aquest divendres al migdia el recurs presentat per l'entitat Drets contra la prohibició d'entrar banderes estelades a l'estadi Vicente Calderón durant la final de la Copa del Rei de diumenge, que juguen el Barça i el Sevilla. El jutge ha donat de termini fins aquest divendres al matí a la Delegació del govern espanyol a Madrid i a la fiscalia perquè al·leguin el que considerin pertinent, i després decidirà.

Segons han informat fonts judicials, el recurs de Drets és el primer que ha arribat als jutjats, i per tant, el posterior presentat pel FC Barcelona s'unirà a aquest i es dirimirà al mateix jutjat. El magistrat ha demanat a la Delegació que aporti el decret de prohibició, ja que Drets no ho ha fet.

L'advocat i president de l'entitat, Sergi Blázquez, ha detallat que en el contenciós-administratiu han demanat "la suspensió automàtica per deixar sense efecte l'execució de la instrucció de la delegada del Govern", cosa que suposa que "el jutge ho ha de resoldre abans del partit" entre el FC Barcelona i el Sevilla CF. Concretament, l'entitat ha presentat "un recurs administratiu especial de protecció de drets fonamentals recollits a la Constitució espanyola i a la Declaració dels Drets Humans". Blázquez espera que "el jutjat revoqui la resolució" i "doni instruccions perquè es permeti l'entrada de les banderes".

El recurs s'ha presentat aquest dijous al matí a un jutjat contenciós-administratiu de Madrid i s'ha fet a nom d'un soci del Barça amb entrada pel partit de diumenge. El text argumenta que l'ordre de la delegació del govern espanyol a Madrid "vulnera el dret a difondre lliurement els pensaments, les idees i les opinions mitjançant la paraula, l'escrit o qualsevol mitjà de reproducció" i la llibertat ideològica.

El recurs detalla que aquest aficionat "vol anar a aquest esdeveniment esportiu amb la seva estelada" i que la prohibició de l'executiu espanyol "afecta de forma personal i directa al seu dret a la llibertat d'expressió i a la llibertat ideològica". A més, recorda que aquesta bandera va ser reconeguda mitjançant la resolució 497/X pel Parlament de Catalunya el 29 de gener de 2014 com a "símbol d'un anhel i d'una reivindicació democràtica, legítima, legal i no violenta".

El contenciós-administratiu també esgrimeix que "l'exhibició de banderes estelades s'ha fet de forma massiva i general a les últimes finals de la Copa del Rei disputades pel FC Barcelona sense que això hagi produït cap alteració de l'ordre".

Per tot plegat, l'associació Drets, a través d'aquest recurs, ha demanat la suspensió de l'ordre de la delegada del govern espanyol a Madrid, Concepción Dancausa, i l'emissió d'una nova ordre a les forces i cossos de seguretat especificant",de forma expressa, que les banderes estelades" poden ser portades i exhibides a l'estadi Vicente Calderón el 22 de maig a la final de la Copa del Rei.