El conseller de Cultura, Santi Vila, va defensar ahir que «la política es fa als parlaments» i va admetre que viu «amb certa estranyesa i incomoditat» que l'independentisme català s'hagi d'estar mobilitzant constantment.

Vila va realitzar aquesta reflexió durant la presentació del seu llibre, Un moment fundacional. Reflexions des d'un reformisme modern, un títol que el convergent va deslligar del moment de refundació que viu el seu partit, ja que va assegurar que el va escriure amb anterioritat.

El conseller va detallar que la tercera part del llibre, la més política, està plena d'anècdotes amb les quals vol reflectir «el moment italià o tragicòmic» que viu la societat en general i la catalana en particular. Va ser en aquest context quan va reconèixer que veu un punt ridícul que alcaldes o «persones de despatx» s'hagin de vestir amb una samarreta concreta per demostrar el seu compromís amb una idea política.

Vila va subratllar que es tracta d'una obra plena de «compromís polític» en què argumenta la seva aposta per una agenda sobiranista i imprimeix optimisme sobre la reconciliació entre la ciutadania i les administracions.