L'Audiència Nacional va avalar els registres practicats el 27 d'octubre a casa de l'expresident català Jordi Pujol, que es va circumscriure a l'habitació que ocupava aquell dia el seu primogènit Jordi Pujol Ferrusola, convalescent d'una operació, així com en empreses d'aquest últim i de dos més dels seus fills. La secció tercera del Penal considera que tots aquests registres, acordats pel jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata en un acte del passat 26 d'octubre, van caldre i proporcionals als indicis de criminalitat que obraven en la causa contra Jordi, Pere i Josep Pujol Ferrusola.

Els magistrats desestimen així en tres actes els recursos d'apel·lació que van interposar els fills de l'expresident català contra les ordres d'entrada i registre al domicili del seu pare a Barcelona i a les de les seves empreses. D'entrada, la Sala entén que en principi seria qüestionable que aquest tipus de diligències «puguin ser objecte de recurs» en fase d'instrucció, ja que «si pateixen d'algun vici de legalitat» les ordres de registre només poden «qüestionar-se a l'acte de judici oral». No obstant, per evitar que a la Sala se li «atribueixi una falta de tutela judicial efectiva», els magistrats accedeixen «a entrar a conèixer el fons del recurs».

Les al·legacions plantejades pels Pujol es basaven en la falta de necessitat i proporcionalitat d'aquesta diligència davant la inexistència de «signes inequívocs d'indici criminal», a la qual cosa el tribunal respon que el jutge de la Mata, en resoldre en reforma els recursos, «explicita els criteris que han de ponderar-se per poder acordar» aquests registres.

Amb aquests arguments, l'Audiència Nacional avala el registre en el domicili de l'expresident català, així com en les empreses del seu fill Jordi, Iniciatives Marketing Cat, Active Translation, i Project Màrqueting; Josep amb MT Tahat i Pere amb Blau Consultoria.

Sobre els registres de les societats, afegeix a més que Josep i Pere apareixen com a titulars d'un compte en el banc andorrà Andbank, «on reben fons amb origen a comptes del seu germà Jordi Pujol Ferrusola, constant un ingrés que el citat germà va rebre el mateix dia de Jordi Pujol i Soley per 149.943 euros sense justificació».

Quant al registre en l'empresa Consultors d'Economia i Tributs, la Sala la considera també legal en estar relacionat amb la causa, ja que es tracta d'«una oficina on el titular és l'empresa que portava la comptabilitat dels investigats en el present procediment, entre ells Jordi Pujol Ferrusola».