Qui serà cap de llista de CDC al Congrés per Barcelona el 26-J, Francesc Homs, va situar ahir a la nit les eleccions del juny com la "prioritat exclusiva i única" de Convergència després de la jornada de votació en què les bases del partit van erigir-lo guanyador de les primàries contra Sílvia Requena. "En aquesta prioritat hi bolcaré tot el suport que se m'ha donat amb el propòsit i la il·lusió de fer una campanya que sabem que no és senzilla ni fàcil", va defensar Homs. Sobre les llistes, Homs va explicar que farà una proposta, escoltant també les territorials, que avui haurà d'aprovar el Consell Nacional de la formació, però va recordar que, com va dir la seva rival, les primàries no pretenien garantir un lloc a la llista.

De fet, Homs va avançar que avui plantejarà una llista continuista davant els òrgans de decisió de Convergència, a la qual no preveu incorporar Requena. Segons fonts convergents, la intenció d'Homs és proposar per als primers llocs de Barcelona, per aquest ordre, a Carles Campuzano, Lourdes Ciuró i Míriam Nogueras, mentre que la cinquena posició l'ocuparia Feliu Guillaumes en substitució de Miquel Puig, que va ser la proposta de Demòcrates a les eleccions del passat 20 de desembre. Pel que fa a la resta de demarcacions, Homs va destacar que respectarà els candidats escollits per les agrupacions, de manera que tot apunta que els noms que ratificarà avui el Consell Nacional seran Jordi Xuclà com a cap de llista de Convergència al Congrés per la circumscripció de Girona, així com Antoni Postius per Lleida i Ferran Bel per Tarragona.

"A disposició" d'Homs

En canvi, Requena va suggerir ahir que el seu "corrent" podria optar a liderar la nova formació que sorgeixi de CDC. Després de conèixer-se els resultats de les primàries, Requena va felicitar el seu rival i es va posar "a disposició" d'Homs per començar la campanya. Ara bé, Requena va voler subratllar que en la jornada de votació va rebre el suport "d'un de cada cinc militants del partit" que, per tant, van avalar el seu projecte de "renovació" i a favor d'una presa de decisions "més transversal".

Es tracta d'una dada que, segons va valorar Requena, consolida el seu projecte com a un "corrent" més "sòlid i quantificable". Malgrat que no va voler revelar les seves intencions amb vista al congrés fundacional de la nova formació hereva de CDC, previst per al juliol, Requena va deixar oberta la porta a la possibilitat que el seu "corrent" es pugui postular per liderar el projecte. De moment va detallar que "obre un moment de reflexió" que no tancarà fins després del 26-J i va parafrasejar Hillary Clinton, quan va dir que la seva "prioritat" havia estat el Partit Demòcrata i els EUA: "La meva prioritat és Convergència o com decidim que es digui".

Requena va concloure que "tant important" és la celebració de les primàries com transmetre un missatge que aquest procés intern va "de debò".