El candidat d'ERC el 26-J, Gabriel Rufián, va afirmar ahir que és "de sentit comú i democràtic" que la delegada del Govern espanyol a Madrid, Concepción Dancausa, dimiteixi després que un jutge hagi revocat la seva decisió de prohibir les estelades a la final de la Copa del Rei al Calderón. Rufián ho va argumentar afirmant que "ha anat en contra d'un dret fonamental de qualsevol ciutadà en un estat democràtic com és la llibertat d'expressió".

El cap de llista d'ERC per Barcelona també va respondre a les declaracions que va fer el líder del PP de Catalunya sobre la polèmica de la Copa del Rei. García Albiol va demanar al president Puigdemont que també dimiteixi si creu que Dancausa ho ha de fer recordant les resolucions judicials que hi ha en contra d'accions de la Generalitat. Segons Rufián, la comparació està fora de lloc.

L'esquerra que vol defensar ERC, va dir el candidat, és aquella que "no demana permís" i, en aquest sentit, la formació respecta "enormement" Podem perquè "són tan republicans com ERC i l'única diferència és que ells encara pensen que l'Estat espanyol pot canviar".