L'home que va ser detingut aquest dilluns durant els aldarulls de la manifestació en protesta pel desallotjament del Banc Expropiat, situat en una antiga oficina de Catalunya Caixa de la Travessera de Gràcia, just davant del mercat de l'Albaceria Central, segons ha informat la policia catalana.

Ha quedat en llibertat a l'espera de ser citat pel jutge a declarar, segons han informat fonts dels Mossos d'Esquadra a l'ACN. L'home, de 30 anys i nacionalitat espanyola, va ser detingut per tinença de pastilles inflamables quan intentava cremar un contenidor al barri de Gràcia.

La manifestació de solidaritat amb el Banc Expropiat i de rebuig al seu desallotjament va acabar amb actes de violència que van causar desperfectes al mobiliari urbà, com contenidors cremats, i vehicles bolcats. De moment era l'únic detingut pels aldarulls d'aquest dilluns.

A més, el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha hagut d'atendre quinze persones, de les quals 14 eren agents policials, per ferides lleus i només una va requerir trasllat a l'hospital. En els aldarulls, que es van produir al voltant de les deu de la nit, es van cremar contenidors i alguns vehicles, es va bolcar un turisme i es van viure algunes càrregues policials per dispersar els autors dels incidents.

El desallotjament del Banc Expropiat es va allargar al llarg de tot el dia i es va dur a terme en compliment a una sentència judicial que ordenava el llançament del local, ara en mans privades després de Catalunya Caixa, antic propietari, el vengués. Al vespre, es va convocar una manifestació que va finalitzar amb els aldarulls.

Segons fonts policials, alguns dels manifestants van començar a trencar mobiliari, fer barricades i cremar contenidors i els agents van començar a dispersar els autors dels incidents en veure que els Bombers de Barcelona tenien dificultats per arribar al lloc de les flames.

Alguns dels manifestants van assegurar que els Mossos havien disparat projectils de foam i van mostrar fotografies de persones ferides a través de les xarxes socials.