La Mesa del Parlament va aprovar ahir el Codi de Conducta dels diputats catalans que, entre altres coses, els prohibeix acceptar regals en espècie superiors a 150 euros i els obliga a declarar tots els seus ingressos i patrimoni, així com les reunions amb grups de pressió.

El Codi de Conducta, que va ser anunciat per la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, serà debatut a partir d'ara a la Comissió de Reglament de la cambra i s'espera que pugui ser definitivament aprovat i entrar en vigor durant el mes de juliol. Aquest codi, que està inspirat en els d'altres cambres legislatives i especialment al Parlament Europeu, inclou un règim sancionador per als casos d'incompliment de les normes previstes en el text. Aquestes sancions poden arribar a la suspensió temporal per aquells casos més extrems o bé amb multes econòmiques que van des dels 600 als 12.000 euros.

L'aprovació d'un Codi de Conducta ja estava previst a la Llei de Transparència i, segons la presidenta, suposa «un pas endavant molt important per aconseguir l'objectiu de tenir un Parlament amb les parets de vidre i totalment transparent».