Els Mossos van carregar novament cap a les deu de la nit d'ahir contra manifestants que donaven suport als desallotjats del Banc Expropiat del barri de Gràcia de Barcelona després que aquests aconseguissin tornar a obrir l'edifici retirant les tanques de protecció que s'hi van col·locar. Va ser la segona nit consecutiva d'aldarulls al barri a causa del desallotjament. Just després que s'hagués obert l'immoble, la policia va carregar i la manifestació es va dissoldre. Dues hores abans, unes 500 persones s'havien anat reunint a la plaça del Diamant, des d'on, a les nou de la nit, van començar a caminar cap a Torrent de l'Olla, cap a Travessera de Gràcia i fins a la plaça de la Revolució, davant del Banc Expropiat.

Aquesta era només una de les quatre manifestacions de suport als desallotjats que van tenir lloc ahir a la nit a la capital catalana. Les altres tres es van produir a Sants, al Raval i a Sarrià. A les onze de la nit els Mossos d'Esquadra van informar que aquestes tres s'havien desenvolupat sense incidents. Pel que fa a la manifestació de Gràcia, prop de 500 persones van sortir de la plaça del Diamant cap a les nou de la nit, després d'estar-hi una hora concentrats, en direcció cap a Torrent de l'Olla. D'allà es van dirigir cap a Travessera de Gràcia i van acabar a la plaça de la Revolució, davant del Banc Expropiat.

Un cop allà alguns dels manifestants van començar a picar les portes que dilluns es van bloquejar, i en un moment van aconseguir obrir-ne una i tornar-hi a entrar. Va ser llavors quan es va produir la càrrega policial i el grup es va dissoldre. La policia, a més, va carregar contra les persones que bloquejaven l'entrada a l'edifici, i agents uniformats van entrar a dins per treure les persones que hi havien accedit. Després de treure-les, la policia va tornar a prendre el control del Banc Expropiat.

Després de la càrrega es va començar a viure una situació similar a la de dilluns al vespre, amb policies perseguint alguns manifestants, que es van dispersar pels carrers del barri. A les onze de la nit, des dels Mossos d'Esquadra s'explicava que la situació era de calma tensa, amb grups de gent concentrats a diversos indrets del barri, però sense aldarulls.

Per altra banda, els líders de tots els grups de l'oposició a l'Ajuntament de Barcelona van criticar la gestió del consistori liderat per Ada Colau prèvia al desallotjament d'una oficina bancària ocupada al barri de Gràcia, tancada amb 16 ferits i un detingut després d'un important desplegament dels Mossos.

En un debat organitzat per la cadena Onda Cero, el portaveu de CiU a l'Ajuntament, Joaquim Forn, va condemnar l'ús de la violència per part dels okupes i va afirmar que l'anterior executiu municipal va pagar un lloguer del local desallotjat «per guanyar temps» i negociar amb els seus ocupants, evitant un conflicte.

Alfred Bosch d'ERC va afirmar que l'actuació policial per desallotjar el local okupat de Gràcia va ser «desproporcionada» i va assenyalar que tenir «un segon Can Vies» no suposa un canvi, a més d'apostar per mediar «fins a l'extenuació».

Colau va rebutjar els incidents i va recordar que l'ajuntament no té res a veure amb el desallotjament, més enllà de decidir que no pagaria el lloguer al propietària, com va fer el govern del convergent Xavier Trias. «Rebutgem qualsevol forma de violència», va afegir.