El director dels Mossos d'Esquadra, Albert Batlle, va acusar ahir la CUP d'emparar els violents a Gràcia, en un tens debat en el qual la formació anticapitalista va posat en dubte la seva capacitat per seguir al capdavant de la policia per dissenyar un dispositiu «violent, brutal, descontrolat i caòtic». Batlle va compareixer al Parlament per defensar l'actuació dels Mossos d'Esquadra al barri de Gràcia, que ha patit tres nits seguides de disturbis després del desallotjament dilluns del Banc Expropiat, i per anunciar que la policia mantindrà la seva fermesa si hi continua havent actes de violència urbana.

En un tens debat, la diputada de la CUP Mireia Vehí va ser molt crítica amb Batlle, en considerar «brutal i abusiva» l'actuació policial i va tirar en cara al director de la policia que només hagi donat dades de mossos lesionats i hagi ocultat que també hi ha hagut manifestants ferits.

Batlle va defensar a ultrança l'actuació policial, es va mostrar «orgullós» de la labor de tots els agents, especialment dels antiavalots, es va defensar contra els atacs rebuts i va carregar contra Vehí: «l'únic violent, brutal i descontrolat a Gràcia és l'actuació de la gent a la qual vostè està emparat amb les seves paraules».

«Li demano responsabilitat. Vostè és diputada. És representant dels ciutadans de Catalunya i té l'obligació de demanar que l'exercici dels drets es faci amb civisme. I el que ha passat aquests dies a Gràcia no ha estat així. Hi ha hagut una gent que ha fet un exercici lliure del dret a manifestació i una minoria violenta, brutal i descontrolada, que ha fet un mal ús d'aquest dret», va exclamar Batlle.

De forma contundent, el director dels Mossos va replicar a la diputada de la CUP que els responsables dels altercats que hi ha hagut a Gràcia «són únicament i exclusiva els que els han provocat, ningú més», pel que ha defensat que l'actuació dels agents ha estat «absolutament professional».

Batlle es va mostrar «orgullós» de la labor dels Mossos d'Esquadra, encara que va admetre que qualsevol operatiu pot ser objecte de crítica, especialment els que, com dilluns passat, duren més de quinze hores, entre el desallotjament i les posteriors dispersions.

Vehí va afirmar que, per a la CUP, Batlle no està capacitat per seguir al capdavant dels Mossos, per la seva gestió «irresponsable i poc efectiva» que «alimenta el conflicte en comptes de solucionar-lo».

La tensió entre Batlle i la diputada de la CUP va arribar a l'extrem que Vehí li va dir que, si no era per solucionar conflictes, no feia falta que li seguís trucant per explicar-li com es desenvolupa un dispositiu.

Per altra banda, el barri de Gràcia va registrar la tercera nit consecutiva d'incidents. Els aldarulls van començar cap a dos quarts d'onze de la nit, després d'una manifestació que va transcórrer sense incident pels carrers de l'entorn de l'immoble. Hi va haver contenidors bolcats i cremats, algun caixer automàtic incendiat, barricades, seus bancàries malmeses i trets de salves de la policia per fer desistir els autors dels actes vandàlics. També hi va haver un detingut. Tot plegat després que a la plaça Revolució els Mossos anunciessin que carregarien si alguns manifestants no deixaven els objectes contundents que duien, alguns dels quals els hi van llençar. Va ser en aquest moment que els manifestants es van dispersar i van començar les corredisses, principalment cap al carrer Gran de Gràcia. Durant aquestes corredisses hi va havert els primers contenidors cremats i les primeres salves de la policia. Després d'això es van anar formant grups de persones a diversos punts del barri que actuaven contra la policia o fent malbé mobiliari urbà.