La consellera de Treball, Afers Socials i Família, Dolors Bassa, va assenyalar ahir que la inserció laboral i l'abandonament escolar són els principals problemes de la immigració a Catalunya. Dolors Bassa va presentar l'Informe sobre les persones immigrants a Catalunya de l'any 2015, un document el·laborat per la Generalitat.

L'informe avalua la situació de la immigració a Catalunya i destaca aspectes com l'educació, la inserció laboral, la distribució territorial de la immigració en el territori, les polítiques d'interculturalitat o la integració lingüística.

La consellera de Treball va recordar que la població immigrant registrada a Catalunya l'any passat suposava el 13,69% del total, dada que ha baixat dues dècimes respecte al 2012, segons el secretari d'Igualtat, Migracions i Ciutadania, Oriol Amorós. Bassa va recordar que Catalunya va fomentar un pla interdepartamental sobre polítiques d'acollida el 1993, però va explicar que «han de plantejar noves polítiques contra la discriminació» de les persones immigrants a partir d'«un anàlisi de l'entorn actual».

També va dir que un dels principals problemes és l'abandonament escolar entre els nois immigrants d'entre 15 i 24 anys, xifra que arriba al 52,8%, mentre que el percentatge a la població autòctona és del 34,2%. La consellera va lamentar que la inserció laboral dels immigrants és un altre dels punts negatius de l'Informe, i va apuntar que les persones migrades han tingut «més dificultats per trobar feina durant i després de la crisi». L'informe destaca que el 31,39% de la població migrant està a l'atur davant del 17,07% de la població autòctona.