Tercera nit d'incidents al barri de Gràcia pel desallotjament del Banc Expropiat

L'Ajuntament de Barcelona calcula que el valor de reposició del material malmès serà d'uns 10.000 euros

26.05.2016 | 09:59
Tercera nit d'incidents al barri de Gràcia pel desallotjament del Banc Expropiat

Les protestes pel desallotjament del Banc Expropiat al barri de Gràcia s'han estès fins al Districte de Nou Barris, on han cremat deu contenidors, i les flames han afectat el frontal d'un vehicle aparcat i van provocar el trencament de vidres d'una porteria d'un comerç del carrer Alloza. L'Ajuntament de Barcelona calcula que el valor de reposició del material malmès serà d'uns 10.000 euros. En concret, van cremar cinc contenidors al mateix carrer Alloza (davant del número 21), dos al carrer Petrarca (davant del número 3) i tres al carrer Vinyar, cantonada amb el carrer Joaquim Valls. A aquests , cal sumar els dos contenidors cremats a Gràcia i els 60 bolcats, dels quals sis tenen danys estructurals. Aquí, els danys pugen a uns 3.500 euros.

Com en la nit anterior, es van retirar preventivament 60 contenidors a Gràcia, tot i que al final se'n van bolcar 60 més i dos van acabar calcinats. A més, es van fer pintades, es van trencar vidres d'entitats bancàries, d'una botiga d'esports i d'una altra de telefonia i es van cremar tres caixers. Per la seva banda, els Mossos van practicar una detenció.

Els aldarulls van començar després que, a la plaça Revolució, els Mossos anunciessin que carregarien si alguns dels manifestants no deixaven els objectes contundents que duien, alguns dels quals els hi haurien llençat.

D'altra banda, al carrer València número 31, es va cremar un altre contenidor, tot i que fonts municipals desconeixen aquest dijous al matí si tenia a veure amb les protestes de Gràcia. En aquest cas, reposar-lo costarà uns 1.000 euros.

El Departament d'Estat dels Estats Units recomana no acostar-se al Banc Expropiat

El Departament d'Estat dels Estats Units va emetre aquest dimecres a la tarda dues piulades per demanar als seus compatriotes que si es trobaven a Barcelona no s'acostessin a Gràcia, en especial a la Travessera de Gràcia número 181, on fins dilluns hi havia el Banc Expropiat, pels aldarulls que s'estan produint aquesta setmana.

En dues piulades, el govern nord-americà adverteix que hi ha manifestacions amb centenars de participants i que acaben amb aldarulls i que espera que aquests s'allarguin fins diumenge que ve.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema