L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va assegurar ahir que respecta que els responsables del Banc Expropiat no vulguin parlar amb l'administració i va proposar que ho facin amb les associacions de veïns per intentar resoldre el conflicte. En declaracions a El Matí de Catalunya Ràdio, l'alcaldessa va detallar que l'Ajuntament de Barcelona s'ha ofert «per donar continuïtat a les activitats del Banc Expropiat» però va reconèixer que «és difícil si no volen contacte amb administració». A més, va afegir que el consistori no vol «tenir locals buits per motius especulatius igual que passa amb els pisos».

Colau ha reconegut que durant les tres últimes nits en aquest barri «no hi ha hagut proporció perquè hi ha hagut uns incidents terribles que estan escandalitzant el veïnat». L'alcaldessa de Barcelona va assegurar que confia que els Mossos hagin actuat amb proporcionalitat durant les tres últimes nits, però també va matissar que si es demostra que no ha estat així caldrà «actuar» pel bé del cos policial.L'alcaldessa de Barcelona va remarcar que els incidents que s'han registrat en el barri de Gràcia els últims dies han estat fets per «persones concretes». Després de tres nits seguides de manifestacions acabades amb disturbis, els okupes van decidir ahir no convocar cap marxa de protesta, i substituir-la per una cassolada popular.

Els danys colaterals

L'Ajuntament de Barcelona va xifrar en 14.500 euros els danys soferts en contenidors i altres elements del mobiliari urbà durant els disturbis ocorreguts el dimecres a la nit a la ciutat. Fonts municipals van informar que els manifestants van cremar dos contenidors i sis més van quedar volcats amb danys estructurals. També es van fer pintades, es van trencar vidres d'entitats bancàries i de comerços, una marquesina d'autobús i tres cabines de telèfons.